نشانه های تومور غده بزاقی

متخصص گوش، حلق و بینی با بیان اینکه افراد بالای 40 سال مراقب تومور غدد بزاقی باشند، یادآور شد: تومور غدد‌ بزاقی با علائمی مانند تورم صورت در نواحی غدد بزاقی و عدم تقارن صورت بروز می‌یابد.

نبض ما– دکتر بیژن نقیب‌زاده در‌آستانه برگزاری سومین سمینار تومورهای سر وگردن با بیان اینکه ترشح بزاق و غدد بزاقی امری ضروری و موردنیاز بدن است، گفت: غدد بزاقی در محدوده دهان، حلق و تاحدودی حنجره قرار می‌گیرند. این غدد به دو دسته غده بزاقی بزرگ و کوچک تقسیم می‌شوند که تحت‌تاثیر سیستم عصبی، سن و سایر فاکتورها به ترشح بزاق و مرطوب نگه‌داشتن دهان می‌پردازند.

وی افزود: ترشح بزاق در هضم، بلع و جویدن غذا بسیار موثر است و علاوه بر آن، نتایج برخی مطالعات، ترشح بزاق را برای حفظ سلامت دندان مهم عنوان کرده‌اند که البته فوایدی مانند ترشح مواد ایمنی نیز عنوان شده است.

استاد بخش گوش وحلق وبیتی بیمارستان لقمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: با افزایش سن، ترشح غدد بزاقی در دهان کاهش می‌یابد که به افراد توصیه می‌شود با رعایت رژیم‌های غذایی خاص این میزان را کنترل کنند.

نقیب‌زاده در ادامه با توجه به تومورهای غدد بزاقی عنوان کرد: تومورهای این ناحیه به دو نوع خوش‌خیم و بدخیم دسته‌بندی می‌شوند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: تومورهای بد‌خیم در افراد بالای 50 تا 60 سال و تومورهای خوش‌خیم در افراد بالای 40 تا 50 سال دیده می‌شود. در واقع می‌توان گفت تومورهای غدد بزاقی در سنین بالا و در دهه‌های چهارم به بعد در افراد بروز می‌یابد.

این متخصص گوش و حلق و بینی با توجه به علائم این سرطان گفت: بروز تومورهای غدد بزاقی موجب ایجاد تورم و عدم تقارن صورت و ناتوانی فرد در حرکت دهان می‌شود. بنابراین به افراد توصیه می‌شود به محض مشاهده هرگونه تورم در ناحیه غدد بزاقی و یا عدم تقارن صورت به پزشک مراجعه کنند.

نقیب‌زاده یادآور شد: توده‌های خوش‌خیم غدد بزاقی با جراحی قابل درمان هستند، اما تومورهای بدخیم گاهی به درمان های پیچیده تری نیاز دارند. البته باید گفت اگر افراد به موقع به پزشک مراجعه کنند اکثر این موارد قابل کنترل و درمان خواهد بود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان اظهار کرد: سومین سمینار تومورهای سر گردن 19تا 20 مرداد در سالن همایش های بیمارستان میلاد برگزار می‌شود.

5/5 - (1 امتیاز)

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از پزشکان نبض‌ما بپرسید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال مطرح شده قبلی و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر رحیم پنجشنبه ۱۰ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 113 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    یک ماه پیش سرماخوردگی داشتم که دکتر رفتم پنی سیلین زدم فایده نکرد سرفه های شدیدی شروع شد باز دکتر رفتم بهم 4 تا پست سرم هم سرم وصل کردن که باز فایده نداشت مطب دیگری رفت که بهم گفت ریه سمت چپ پر چرک شده که بهم امپول و قرص ان اسی و اسپره تنفسی استفاده کردم کمی بهتر شدم اما باز سینه ام سوزش داشت
    دوباره پیشه یه دکتر دیگه رفتم همون دارو ها رو داد گفت خوب میشی
    اما هنوز خوب نشدم همون سوزش سینه و گلو درد رو دارم
    الان میخوام از قرس تاوانکس استفاده کنم ببینم واسه گلو دردم جواب میده.
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما پنجشنبه ۱۰ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام.
      خیر شما مبتلا به یک عارضه بعد از عفونت شده اید که نوعی حساسیت شدید محسوب می شود و راه های هوایی برای چند ماه شبیه بیماری آسم حساس شده است.البته حداکثر ۳ ماه و زودتر خوب می شوید.
      نیاز به اسپری مخصوص بینی وقرص وشربت خاصی دارید که متخصص گوش حلق و بینی وجراحی سر وگردن بعد از معاینه براتون تجویز خواهد کرد‌.

      دکتر سید محمد لاجوردی
      متخصص گوش، حلق و بینی | جراحی پلاستیک بینی
      http://dr-lajevardi.com
درحال دریافت اطلاعات