لزوم پیاده روی سریع دیابتی ها بعد از شام

طبق یک مطالعه جدید، افراد مبتلا به دیابت نوع۲ با کمی پیاده روی بعد از غذا خوردن می توانند به کاهش سطح قند خون خود، بیش از ورزش در سایر اوقات روز کمک کنند.

به گزارش نبض ما به نقل از مهر، محققان در مطالعه خود دریافتند اندازه گیری قندخون موسوم به «قندخون بعد از صرف غذا» که با ریسک بیماری قلبی مرتبط است، در زمانیکه شرکت کنندگان مطالعه بعد از غذاخوردن پیاده روی سریع کردند به طور میانگین در مقایسه با افرادی که در ساعات دیگر روز ورزش می کردند ۱۲ درصد کمتر بود.

تفاوت پیاده روی سریع و دویدن

پیاده روی ورزشی مناسب برای همه سنین به شمار می آید و پیاده روی سریع نسبت به دویدن فواید بیشتری دارد.

ورزش های سخت و تند، باعث لخته شدن خون در داخل رگ های خونی و در نتیجه توقف گردش خون در ماهیچه های قلب و درد شدید در قلب می گردد. برعکس ” پیاده روی سریع ” ورزشی ساده و امن بوده و نقش مهمی در سلامت بدن و پیشگیری از بیماری ها دارد و باعث از بین بردن افسردگی می شود.

تاثیر پیاده روی روی بدن

هنگام راه رفتن، عضلات همانند تلمبه کار می کنند و خون به راحتی در قلب جریان می یابد. در ورزش، ران ها و ساق های پا نسبت سایر اعضای بدن نقش مهم تری دارند. اگر حرکت این اندام ضعیف و سست باشد، قوه محرکه بدن برای انتقال خون به قلب کافی نیست. لذا پیاده روی سریع به مراتب بهتر از دویدن است.
هنگام راه رفتن سریع باید طی 10 دقیقه حدود یک کیلومتر راه رفت. پیاده روی سریع به گردش بهتر خون کمک کرده و برای افزایش مصرف اکسیژن مناسب است و بر شدت ضربان قلب می افزاید. البته برای سالخوردگان و افراد ضعیف تر این مسافت کمتر است.

افرادی که چاق هستند،یعنی دارای اضافه وزن بالا هستند و ورزش را با هدف کاهش وزن آغاز کردند، به تدریج باید سرعت راه رفتن را بیشتر کنند، طوری که در هر دقیقه تقریبا 70 متر پیاده روی سریع داشته باشند.
بسیاری از افراد هنگام صبح پیاده روی می کنند و حدود 15 دقیقه این کار را انجام می دهند.این میزان  پیاده روی بیشتر برای سلامت افراد مفید است و در کاهش وزن تاثیر چندانی ندارد. اما پیاده روی حتی به میزان کم نیز روی اشتها و کیفیت خواب تاثیر مثبتی دارد.

قند خون و پیاده روی

محققان دریافتند بیشترین افت قندخون پس از صرف غذا که ۲۲ درصد بود، از طریق پیاده روی بعد از شام حاصل شد. اندرو رینولدز، محقق دانشگاه اوتاگو نیوزیلند، در این باره می گوید: «اگر مبتلا به دیابت نوع۲ هستید، بهترین توصیه برای فعال بودن این است که حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته پیاده روی سریع کنید.»

وی در ادامه عنوان می کند: «فواید مشاهده شده ناشی از فعالیت فیزیکی بعد از وعده غذایی بیانگر این مطلب است که باید پیاده روی بعد از غذا بخشی از برنامه روزانه زندگی ما باشد، بخصوص زمانیکه وعده های غذایی مان حاوی مقدار قابل توجهی کربوهیدرات باشد.»

3.7/5 - (4 امتیاز)

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از پزشکان نبض‌ما بپرسید