میوه ها را چگونه مصرف کنیم

شاخص گلیسمی نشان می‌دهد که یک غذا چقدر سریع می تواند سطح قند خون تان را افزایش دهد. میوه هایی که شاخص گلیسمی پایین دارند انتخاب های بهتری هستند چون آرام‌تر هضم می‌شوند، بنابراین باعث افزایش ناگهانی سطح قند خون تان نمی‌شوند و کمکتان می کنند برای مدت زمان بیشتری سیر بمانید.

توت‌ها مقدار زیادی پلی فنل دارند و شاخص گلیسمی‌شان نیز پایین است. به صورت کلی بیشتر میوه‌هایی که رنگ تیره‌تری دارند، مانند انگور‌هایی تیره رنگ در مقایسه با میوه‌هایی با رنگ روشن مانند موز و ملون‌ها آنتی اکسیدان بیشتری دارند و در هر وعده میزان قندشان نیز پایین‌تر است.

میزان نامشخصی میوه می‌خورید

برخی برنامه های کاهش وزن اجازه می‌دهند هر چقدر دلتان می‌خواهد میوه و سبزیجات مصرف کنید اما این کار به نظر خیلی هوشمندانه نمی‌آید. مسلما می‌توانید مقدار بسیار زیادی سبزیجات غیر تشاسته‌ای میل کنید اما میوه‌ها چیزهایی هستند که باید بیشتر حواستان را در موردشان جمع کنید، دلیلش هم گلیسمی بالایی است که بعضی از آنها دارند. از آنجا که طعم میوه‌ها شیرین و دلچسب است، ممکن است بدون اینکه متوجه شویم پرخوری کنیم. در این حالت سطح قند خون به دلیل گلوکز و کالری بالا می‌رود و منجر به افزایش وزن می‌شود.

چه مقدار باید میوه بخوریم؟

برای بیشتر افراد بالغ دو فنجان در روز توصیه می‌شود ولی باز هم این مقدار بسته به سن و سطح تناسب اندام متفاوت است. اگر توت یا میوه‌هایی استفاده می‌کنید که برش خورده‌اند هیچ اشکالی ندارد که از فنجان‌های اندازه‌گیری استفاده کنید (سعی کنید هر وعده یک دوم فنجان باشد)

بر اساس میزان گرسنگی‌تان انتخاب متفاوتی نمی‌کنید

صدای شکمتان درآمده و هنوز چند ساعتی تا آماده شدن غذا باقی است؟ یا فقط دوست دارید چیزی بخورید که هوستان به شیرینی را فرو بنشاند؟ قبل از اینکه بخواهید چیزی انتخاب کنید ابتدا این مورد را برای خود روشن کنید. برای مثال یک سیب بزرگ ۱۲۰ کالری دارد اما یک سیب کوچک فقط ۵۳ کالری. همچنین هنگام انتخاب یک سیب را هرگز در اندازه با یک پرتقال مقایسه نکنی. کالری یک پرتقال بزرگ در واقع برابر است با کالری یک سیب کوچک.

میوه را به تنهایی می‌خورید

با اینکه یک قطعه میوه از یک قطعه شکلات شیرین بهتر است اما همچنان پتانسیلش را دارد که سطح قند خون تان را بالا ببرد و سپس باعث سقوط آن شود. میوه را با مقداری پروتئین ترکیب کنید، مثلا مقداری پنیر یا کره بادام زمینی این کار باعث می‌شود میوه باعث فراز و فرود ناگهانی در سطح قند خون تان نشود. میوه باعث افزایش سطح انسولین و پروتئین باعث بالا رفتن هورمون گلوکاگون می‌شود. این دو هورمون برای ثابت نگه داشتن سطح قند خون با یکدیگر کار می‌کنند.

مخصوصا اگر دیابت یا پیش دیابت دارید خوردن پروتئین به همراه میوه بسیار با اهمیت می‌شود. در غیر این صورت ممکن است علائم بالا رفتن سطح قند خون از جمله افزایش ضربان قلب را تجربه کنید.

میوه اورگانیک نمی‌خرید

بله هزینه اش بیشتر می‌شود اما بسیاری از متخصصان بر این عقیده هستند که ارزشش را دارد، حداقل در مورد بعضی از انواع میوه. متخصصان توصیه می‌کنند انواع سیب، انگور و دیگر میوه‌هایی که زیاد از آفت کش‌ها در آنها استفاده می‌شود را به صورت اورگانیک خریداری کنید. این کار باعث می‌شود کمتر در معرض آفت‌کش‌ها قرار بگیرید و همچنین ممکن است مواد مغذی بیشتری دریافت کنید.

پوست میوه را نمی‌خورید

پوست میوه معمولا بهترین بخشش از نظر ویتامین و آنتی اکسیدان است، برای مثال پوست سیب سرشار است از ویتامین C، فیبر و ویتامین A. تحقیقات همچنین نشان داده پوست سیب می‌تواند از چاقی جلوگیری کند و خواص ضد سرطانی نیز دارد.

میوه‌ها را نمی‌خورید، می‌نوشید

آب میوه دارای قطعات حاوی فیبر میوه نیست. فیبر از آزاد شدن سریع گلوکز در خون جلوگیری می‌کند بنابراین وجودش بسیار مهم است. بهتر است همیشه میوه را به صورت کامل میل کنید و یا حداقل به صورت اسموتی ( تا پروتئین داشته باشد ). میوه‌های خشک نیز همینطور هستند، درست مانند آب میوه ممکن است در خوردنشان زیاده روی کنید.
منبع : فرادید
5/5 - (1 امتیاز)

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از پزشکان نبض‌ما بپرسید