فرانسوی ها چرا کرفس می خورند؟

فرانسوی‌ها یك ضرب‌المثل جالب به كرفس نسبت داده‌اند كه می‌گوید، اگر مردم خاصیت كرفس را می‌دانستند تمام مزارع را به كاشتن آن اختصاص مي دادند. با ما همراه شويد تا با خواص و مضرات اين گياه بيشتر آشنا شويد.

نبض ما-کرفس گیاهی است علفی، به ارتفاع ۲۰ تا ۶۰ سانتی متر که ساقه‌ای منشعب دارد. برگ‌های آن شفابخش و ضخیم و گل‌های آن کوچک و به رنگ سفید یا سفید مایل به سبز است.

ارزش غذایی

در کرفس ویتامین‌های آ ‌- ب -‌ ث و املاح سدیم ‌، پتاسیم و فسفر نهفته است. برگ کرفس حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین A ( بتاکاروتن) است در حالی که ساقه ی آن منبع ویتامین های B6 ,B2 ،B1، ویتامین C و همچنین پتاسیم، اسید فولیک، کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر،سدیم و چند نوع از اسیدهای امینه ضروری است.

هورمون های گیاهی موجود در کرفس، به همراه روغن های ضروری آن نه تنها طعم معطری به کرفس می دهند، بلکه در کنار بقیه املاح و ویتامین ها کرفس را به معجونی تبدیل می نمایند که در حقیقت می تواند داروی هر دردی باشد.

فواید کرفس برای پوست و مو

از آن جایی که کرفس سرشار از انواع ویتامین ها از جمله ویتامین آ، ب و ث می باشد و در آن املاح نیز به مقدار زیاد نهفته است می تواند مکمل خوبی برای زیبایی پوست و مو نیز باشد.

شما با نوشیدن یک لیوان آب کرفس فقط دو یا سه روز در هفته علاوه بر سلامتی اندام های مهم درونی خود به شادابی و جوان نگه داشتن پوست و موی تان نیز کمک کرده اید و اثرات مفید آن را در همان روزهای اول خواهید دید.

لایه‌ برداری

ویتامین C و انواع ویتامین های B موجود در آب کرفس برای از بین بردن جوش ها و لکه ها و کلسیم موجود در آن سبب رشد و ترمیم مو و ناخن ها خواهد شد و علاوه بر آن  آب کرفس میل تان را به خوراکی های شیرین و انواع شیرینی ها که عامل مهمی در جوش زدن و ایجاد لکه ها خواهند بود کم کرده و شما را در داشتن پوستی بدون جوش و سالم و زیبا یاری خواهد کرد.

فواید کرفس برای کاهش وزن

به گفته محققان  ساقه کرفس  کمتر از ۱۰ کالری  دارد. کالری موجود در کرفس حتی از مواد غذایی‌ای مثل هویج هم پایین‌تر است و استفاده از آن در میان‌وعده‌ها می‌تواند به افرادی که قصد کاهش وزن دارند، کمک بیشتری بکند با این حال، راز واقعی  کاهش وزن کرفس  بخاطر فیبر آن است.

فیبر موجود در کرفس برای سیستم گوارشی فوق العاده خوبست بنابراین،کرفس انسان را سیر نگه میدارد.همچنین با مصرف روزانه آب کرفس، ولع خوردن شیرینی‌ جات، از بین می ‌رود. به عبارت دیگر طبیعت این سبزی به علت تمام نعمت های موجود در آن بر روی هورمون اشتها و گرایش به مواد قندی اثر گذاشته و در نهایت از زیاد شدن وزن بدن جلوگیری می کند.

کرفس در طب سنتی

طبع کرفس، گرم و خشک است. دست اندرکاران طب سنتی و آنهایی که به قلیایی و اسیدی بودن بدن باور دارند معتقدند که این سبزی می‌تواند  قلیایی یا اسیدی بودن محیط داخلی بدن جلوگیری نماید.

در طب سنتی، بسیاری از ممالک  دنیا از کرفس و آب و تخم آن برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها استفاده می کردند. كرفس براى امراض قلبى و كسانى كه كار فكرى دارند، تجويز مى‏شود. اشتهاآور، خنك و مقوى است، مصرف کرفس براى اشخاصى كه روماتيسم و نقرس دارند تجويز مى‏شود.

طرز تهیه نوشیدنی کرفس

– ساقه كرفس ترجيحا ساقه هاي جوان

– هويج فرنگي ( قبل از آبگيري هويج ها را درون يك ظرف پر از آب به مدت 3 ساعت قرار دهيد)

آب ميوه گيري را آماده كرده آب كرفس را بگيريد. آب هويج را نيز جداگانه بگيريد. آب كرفس و هويج را با هم مخلوط كرده و كمي به آن آبليمو اضافه كنيد.

نکته: شما میتوانید به این نوشیدنی مقداری آب جعفری و آب سیب نیز اضافه کنید تا از خواص و طعم خوب آنها نیز بهره مند شوید.
آب کرفس

فواید آب کرفس

  • بهبود یبوست و هضم غذا: برای این ‌که به روده‌ های خسته و پیر کمک شود، توصیه می‌ شود که هر روز یک لیوان عصاره کرفس، مصرف شود. از این طریق روده به روش طبیعی تخلیه می ‌شود. دقت داشته باشید که در آبگیری حتما برگ‌ ها را همیشه مصرف نمایید.
  • سنگ های مجاری ادراری: مصرف آن به شدت به افراد درگیر با سنگ کلیه و سنگ‌ های مجاری ادراری توصیه می‌ شود. آب کرفس از بین برنده ی قوی سموم بدن و به دنبال آن شکستن و حذف سنگ‌ ها در بدن می ‌شود.
  • کاهش کلسترول: تحقیقات نشان داده‌ اند که وجود ترکیب شیمیایی در کرفس، به نام بوتیل فتالید(Butylphthalide) باعث کاهش سطح کلسترول بد خون(LDL) می ‌شود.
  • بهبود بی خوابی: این سبزی به خاطر داشتن روغن های طبیعی و ضروری و املاح و ویتامین ها و هورمون های گیاهی سبب نوعی آرامش در بدن می شود و سیستم مغز و اعصاب را تسکین می دهد. به همین جهت خوردن کرفس به افرادی که دچار عوارض کم خوابی و بی خوابی هستند توصیه می شود.
  • پیشگیری از سرطان: طبق یافته‌ های محققان در دانشگاه نیوجرسی،کرفس دارای ترکیباتی است که از پخش سلول‌ های سرطانی پیشگیری می‌ کند و دارای ترکیبی به نام استیلنیک(acetylenic) است که رشد سلول ‌های تومور را متوقف می‌ کند.
  • کاهش فشار خون: تحقیقات نشان می ‌دهد مصرف روزانه ی آب کرفس به مدت یک هفته، تاثیر فوق‌ العاده‌ ای روی پایین آوردن فشارخون خواهد داشت.

طرز تهیه سالاد اندونزی با کرفس

  • سیب زمینی نیم كیلو
  • گوجه فرنگی 2 عدد متوسط
  • نخود فرنگی 200 گرم
  • كالباس 300 گرم
  • خیار شو 300 گرم
  • ساقه های نازک کرفس مقداری
  • سس مایونز به میزان لازم

طرز تهیه

ابتدا سیب زمینی ها را پخته و به قطعات ریز خرد می كنیم. سپس تمام مواد را كه شامل گوجه فرنگی ریز شده، كالباس خرد شده و خیار شور خرد شده می باشد با سیب زمینی، نخود فرنگی پته شده،کرفس خرد شده و سس كاملاً مخلوط می نمائیم. سالاد را در یخچال قرار داده و پس از گذشت حداقل 5 ساعت سالاد را مصرف می نمائیم.

مضرات

  • استفاده از کرفس، چه در دوران لقاح و چه در بارداری ممنوع است. زیرا موجب سقط جنین می شود. همچنین ممکن است منجر به صرعی شدن کودک شود .
  • استفاده روزانه از آب کرفس، به هیچ عنوان به افراد توصیه نمی شود چرا که کرفس از سبزی هایی است که ( اگزالات) فراوانی دارد و تجمع اگزالات در بدن، به خصوص در افرادی که کلیه و مثانه سنگ ساز دارند، می تواند باعث به وجود آمدن یا بزرگ تر شدن سنگ های اگزالاته شود.
  • کسانی که مبتلا به صرع هستند نباید کرفس مصرف کنند.
  • کسانی که دچار اسهال هستند باید از خوردن کرفس، خودداری کنند.
  • افراد حساس به نور از خوردن بیش از اندازه دانه کرفس خودداری کنند.
  • تخم کرفس، برای ریه مضر است.

نبض ما– گردآوری

منابع:

پارسی طب،دکتر سلام، تبیان

 

فرانسوی ها چرا کرفس می خورند؟
5 (100%) 1 رای

ساختمان پزشکان

دکتر حسین نجفی

متخصص قلب و عروق

دکتر فریبا هندسی

متخصص فشارخون

دکتر مجید نجفی

متخصص بیهوشی و درد

دکتر مهرداد فلاح

متخصص دندانپزشکی