یک ادویه ضد سرطان کشف شد

سرطان و زردچوبه چه ارتباطی با یکدیگر می توانند داشته باشند؟ ادویه زردچوبه موسوم به کورکومین علاوه بر خواص فوق العاده دیگر  مملو از خواص ضد سرطانی است.

کورکومین، ماده فعال در این ادویه است که برای درمان بیماری کبدی استفاده می شود.

فواید زردچوبه

در زیر به ۱۰ فایده این ادویه برای سلامتی اشاره می‌کنیم:

۱. پیشگیری از سرطان

دانشمندان دانشگاه سنت لوئیس آمریکا دریافته اند زردچوبه که دارای خواص دارویی است، در درمان بیماری ها امیدبخش است.

تیم تحقیق در این مطالعه، رشته ای از سلول های سرطانی روده را در قالب مدل آزمایشگاهی بررسی کردند. آنها دریافتند درمان سلول ها ابتدا با کورکومین و سپس با سیلیمارین به مراتب موثرتر از درمان سلول ها فقط با یکی از این ترکیبات به تنهایی به منظور مقابله با سرطان است.

ترکیب این فیتوشیمیایی ها مانع از تکثیر و گسترش سلول های سرطان روده می شود. بعلاوه زمانیکه سلول های سرطانی ابتدا در معرض کورکومین و سپس در معرض سیلیمارین قرار می گیرند، تعداد بیشتری از سلول ها می میرند.

زردچوبه می‌تواند از بروز سرطان پروستات جلوگیری کرده، رشد سرطان پروستات موجود را کاهش داده و حتی سلول‌های سرطانی را از بین ببرد. محققان مختلفی دریافته‌اند که ترکیبات فعال این ادویه آن را به یکی از بهترین پیش‌گیرنده ها در مقابل تومورهای ایجادشده به خاطر پرتو تبدیل کرده است. این ماده همچنین تأثیرات پیشگیرنده ای در برابر سلول‌های تومور مثل لوکمی سلول T، سرطان روده بزرگ و سرطان سینه دارد.

۲. بهبود آرتروز

خواص ضدالتهاب زردچوبه برای درمان هر دو نوع آرتروزهای استخوانی و روماتوئید عالی است. علاوه بر این، خواص آنتی‌اکسیدانی آن رادیکال‌های آزاد که سلول‌های بدن را تخریب می‌کند، از بین می‌برد. مشخص‌شده است افراد مبتلا به آرتروز روماتوئید که به‌طور منظم از زردچوبه استفاده می‌کنند، دچار درد و التهاب مفاصل کمتری می‌شوند.

بیماری دیابت

۳. کنترل دیابت

از زردچوبه که به حفظ سطح سالم انسولین خون کمک می‌کند، می‌توان برای درمان دیابت استفاده کرد. این ادویه همچنین کنترل گلوکز را تقویت کرده و تأثیر داروهای دیابت را افزایش می‌دهد. یک فایده مهم دیگر زردچوبه تأثیر آن در کمک به کاهش مقاومت انسولین است که می‌تواند از بروزز دیابت نوع ۲ پیشگیری کند. اما وقتی با داروهای خیلی قوی ترکیب شود، می‌تواند موجب افت قند خون شود. بنابراین بهتر است قبل از مصرف آن با پزشکتان مشورت کنید.

۴. کاهش سطح کلسترول

تحقیقات ثابت کرده است که مصرف زردچوبه به‌عنوان چاشنی در غذاها می‌تواند سطح کلسترول را پایین بیاورد. میدانید که بالا بودن میزان کلسترول در بدن می‌تواند مشکلات جدی برای سلامتیتان ایجاد کند. حفظ سطح سالمی از کلسترول از بسیاری بیماری‌های قلبی – عروقیی جلوگیری خواهد کرد.

۵. تقویت سیستم ایمنی

زردچوبه حاوی ماده‌ای به نام لیپو پلی ساخارید است که به تحریک سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. عوامل ضدباکتری، ضدقارچ و ضدویروس این ادویه نیز سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. با داشتن یک سیستم ایمنی قوی احتمال ابتلا به سرماخوردگی، آنفلوانزا و سرفه کمتر خواهدد  شد. اگر به هر یک از این بیماری‌ها مبتلا شدید، یک‌بار در روز یک قاشق چای‌خوری زردچوبه به یک لیوان شیر گرم مخلوط کرده و نوش جان کنید.

۶. التیام زخم‌ها

زردچوبه یک عامل ضدعفونی‌کننده و ضدباکتری طبیعی است و می‌توان از آن به‌عنوان یک داروی ضدعفونی‌کننده استفاده کرد. اگر جایی از بدنتان بریده یا زخم شده است، کمی پودر زردچوبه روی آن بپاشید تا روند التیام آن سریع‌تر شود. این ادویه همچنین به ترمیم پوست آسیب‌دیده نیز کمک کرده و برای درمان پسوریازیس و سایر بیماری‌های التهابی پوست نیز مفید است.

کنترل وزن

۷. کنترل وزن

پودر زرد چوبه برای حفظ وزن سالم بسیار مفید است. یکی از ترکیبات موجود در زردچوبه به بالا بردن تولید صفرا که یکی از مولفه‌های اصلی در تجزیه  چربی‌هاست، کمک می‌کند. کسانی که می‌خواهند وزنشان را پایین بیاورند با هر وعده غذایی خود یک قاشق چای‌خوری زرد چوبه مصرف کنند.

۸. جلوگیری از بیماری آلزایمر

التهاب مغز یکی از دلایل اصلی اختلالات شناخت مثل بیماری آلزایمر به شمار می‌رود.زردچوبه با کمک به از بین بردن پلاک‌هایی که در مغز ایجاد می‌شود و بهبود جریان اکسیژن. به سلامت عمومی مغز کمک می‌کند. این ماده می‌تواند ایجاد یا پیشرفت بیماری آلزایمر را نیز کاهش دهد.

۹. بهبود هضم و گوارش

ترکیبات بسیاری در زردچوبه کیسه صفرا را برای تولید صفرا تحریک می‌کنند که گوارش را تقویت کرده و علائم نفخ و گاز معده را کاهش می‌دهد. همچنین زرد چوبه برای درمان بسیاری از بیماری‌های التهابی روده ازجمله کولیت اولسراتیو مفید است. اما باید به خاطر داشته باشید که افرادیی که از هر نوع بیماری صفراوی رنج می‌برند، نباید از زردچوبه به‌عنوان مکمل غذایی استفاده کنند زیرا وضعیت آن‌ها را بدتر خواهد کرد. اگر از مشکلات و بیماری‌های گوارشی رنج می‌برید، بهتر است زردچوبه را به‌صورت خام مصرف کنید.

۱۰. پیشگیری از بیماری کبد

زردچوبه نوعی پاک‌کننده طبیعی کبد به شمار می‌رود. کبد از طریق تولید آنزیم‌ها، خون را تصفیه می‌کند و زردچوبه تولید این آنزیم‌های حیاتی بدن را افزایش می‌دهد. این آنزیم‌ها تجزیه‌شده و سموم داخل بدن را کاهش می‌دهند. همچنین گفته می‌شود که زرد چوبه موجب بهبود گردش خون نیز می‌شود. همه این عوامل به سلامت کبد کمک می‌کند.

مضرات

  • زیاده وری در مصرف این ادویه برای قلب مضر است ولی البته اگر آن را با لیمو ترش استفاده کنید اثرات مضر آن را خنثی می سازد.
  • خانم های باردار کمتر از این ادویه استفاده کنند
  • افرادی که بیماری صرع دارند کمتر زردچوبه بخورند.
  • افرادی که به انسداد کیسه صفرا مبتلا هستند کمتر از زرد چوبه استفاده کنند.

 

5/5 - (2 امتیاز)

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از پزشکان نبض‌ما بپرسید