جلوگیری از ابتلا کودک به یک بیماری پوستی

آیا می دانید آفتاب سوختگی در دوران کودکی، خطر ابتلا به بدترین نوع سرطان پوست یا همان ملانوما در بزرگسالی را ۲ برابر می کند؟

نبض ما– در هوای گرم اشعه خورشید شدیدتر است و نوزادان، کودکان و نوجوانان هم مانند بزرگترها در معرض اشعه ماورای بنفش خورشید قرار می گیرند.

قرار گرفتن در معرض نور افتاب به مدت طولانی و آفتاب سوختگی های دوران کودکی می تواند بروز سرطان پوست در بزرگسالی را سبب شود. با مراقبت از پوست کودک تان در تابستان می تواید خطر بروز آفتاب سوختگی و احتمال بروز سرطان پوست در سال های آتی را به حداقل برسانید.

ماِساژ کودک

مراقبت از پوست کودکان دربرابر آفتاب سوختگی

۱ـ بین ساعات ۱۰صبح و ۴عصر در خانه یا در سایه باشید.

در میانه روز که تابش اشعه خورشید به بیشترین مقدار خود می رسد، کودکان خردسال و نوزادان باید در خانه بمانند یا دست کم در سایه باشند. حتی، در روزهای ابرای هم استفاده از کرم ضد آفتاب را فراموش نکنید،بکوشید در این ساعات کودک تان را از منزل خارج نکنید. در ساحل دریا به دلیل انعکاس نور خورشید روی آب، وزش باد امکان آفتاب سوختگی بیشتر می شود.

۲ـ همه کودکان در معرض خطر آفتاب سوختگی قرار دارند.

کودکانی که پوست سفیدتری دارند، بیشتر در معرض خطر آفتاب سوختگی هستند. آن هایی که پوست تیره دارند هم می توانند از اشعه آفتاب اسیب ببینند . استفاده از لباس های تیره، کلاه و کرم ضد آفتاب بسیار به کودک شما کمک می کند.

۳ـ با لباس مناسب از پوست کودک تان محافظت کنید

این کار بیش از استفاده از کرم ضد افتاب اهمیت دارد و مناسب ترین راه برای جلوگیری از نفوذ اشعه خورشید است. کودکانی که کمتر از یک سال دارند، پیش از آن که راه بیفتند، بیش از هر گروه سنی دیگری نیاز به مراقبت دارند و پوشاندن لباس های استین بلند و شلوارهای بلند و کلاه لبه دار مناسب ترین روش است.

مراقبت از پوست نوزاد

۴ـ برای جلوگیری از آفتاب سوختگی از کرم های ضد آفتاب کودکان استفاده کنید.

بعضی از والدین نگران هستند که کرم های ضد افتاب برای کودکان مضر باشد و آنهایی که مخصوص کودکان هستند، بیش از کرم های بزرگسالان اشعه خورشید را از خود عبور دهند و نفوذ پذیر باشند. ولی، این طور نیست و کرم های ضد آفتاب کودکان هم درجه نفوذ پذیری یکسانی با کرم های ضد آفتاب بزرگسالان دارد. استفاده از کرم زینک اکساید یا تیتانیم دی اکساید هم از خطر اشعه فرابنفش خورشید در کودکان می کاهد و از آفتاب سوختگی جلوگیری می کند.

این دو کرم همان کرم هایی است که برای جلوگیری از سوختگی پای نوزادان براثر تماس با ادرار و مدفوع به کار می رود. و برای جلوگیری از آفتاب سوختگی قسمت های دیگر بدن هم مفید است. اگر می خواهید نوزادتان را به گردش ببرید و پاها یا دست های او در معرض تابش نور آفتاب قرار گیرد. برای جلوگیری از آفتاب سوختگی قدری از کرم ضد افتاب مخصوص کودکان را به بدن او و جاهایی که در جلوی تابش نور آفتاب قرار دارند، بمالید. البته، در این کار زیاده روی نکنید. روی لب ها هم کرم ضد آفتاب مخصوص لب ها را بمالید و این عضو از بدن کودک تان را فراموش نکنید. دستور و شیوه استفاده از کرم ضد افتاب را روی بسته آن بخوانید حتی، لوسیون های ضد اب هم باید هر چند ساعت یک بار تجدید شود. همچنین، وقتی پوست کودک تان را می شویید و با حوله خشک می کنید، باید دوباره کرم ضد آفتاب روی آن بمالید سعی کنید کرم ضد افتابی که می خواهید بخرید، SPF آن دست کم ۳۰ باشد.

مراقبت از پوست کودکان در زمستان

پوست کودک با پوست افراد بزرگسال متفاوت است بنابراین مراقبت ویژه ای را می طلبد، مخصوصاً در فصل زمستان که کاهش دما و رطوبت و بادهای سرد زمستانی بشدت پوست را خشک کرده و باعث سوزش، خارش و التهاب آن می شود.

استفاده از مرطوب کننده مخصوص کودک پس از استحمام، برای بازگرداندن رطوبت از دست رفته هنگام شست وشوی بدن وی و اجتناب از بیرون بردن کودک پس از حمام کردن، دو مسئله مهمی است که از التهاب و خشکی پوست کودک جلوگیری می کند، بهتر است محصولات بهداشتی انتخاب شود که حاوی ویتامینA وE بوده،مخصوص کودکان باشد.

ویتامین e

لباس مناسب شامل کاپشن، کلاه، شال گردن و دستکش سبک و نرم علاوه بر جلوگیری از نفوذ بادهای سرد زمستان به پوست کودک، از ابتلا به دیگر بیماری های شایع در فصل زمستان نیز پیشگیری می کند. علاوه بر آن استفاده از شال گردن بافتنی نرم و نازک به منظور پوشاندن قسمت پائین صورت کودک و گردن وی و یک شلوار نخی نرم زیرشلوار اصلی و قرار دادن جوراب وی زیرشلوار از دیگر نکاتی هستند که از نفوذ بادهای سرد زمستانی به پوست کودک جلوگیری می کند.

مراقبت های بهداشتی از پوست کودک

  • از تماس پوست کودک با صابون و شامپوهای ناملایم پرهیز و از محصولات بهداشتی خاص کودکان استفاده گردد.
  • پس از استحمام کودک استفاده از روغن بچه می تواند جایگزین مناسبی برای چربی های طبیعی از دست رفته پوست شود و اثرات شستشو با آب و صابون و شامپو را جبران کند.
  • رطوبت پوست به ضخامت طبقه سطحی پوست در جذب و نگهداری آب بستگی دارد. روغن بچه به صورت یک لایه روی پوست قرار گرفته و رطوبت بدن را حفظ می کند.
  • PH طبیعی پوست کودک کمی اسیدی است و بنابراین حتی شستشوی مکرر با آب می تواند باعث تحریک پوستی گردد. استفاده از روغن بچه می تواند از تماس مکرر پوست کودک با آب جلوگیری کند.
  • از تماس پوست کودک با مواد حساسیت زا محیطی مثل منسوجات با الیاف مصنوعی،وسایل خواب یا بازی حاوی پشم شیشه،‌گرد و خاک و… جلوگیری شود.
  • بر اثر اصطکاک و تماس پاهای کودک با پوشک ممکن است سائیدگی ایجاد شود. استفاده از روغن بچه بهترین روش برای جلوگیری از سایش و تمیز کردن قسمتهایی از پوست کودک است که با پوشک تماس دارد.چون باعث کاهش سایش و اصطکاک پوست کودک با پوشک می شود.
  • پوست نوزادان، ۵ برابر نازک‌تر از بزرگسالان است. برخلاف تصور عموم،‌ حمام کردن روزانه نوزادان تاثیرات نامطلوبی دارد و به پوست آنها آسیب می‌رساند. نوزادان تا زمانی که نمی‌توانند سینه خیز بروند، نباید بیشتر از سه نوبت در هفته حمام گرفته شوند چرا که آن قدر کثیف نمی‌شوند. پزشکان معتقدند نوزادانی که والدینشان آنها را به طور مکرر حمام می‌کنند،‌ دچار مشکلات پوستی شدیدی مانند اگزما می‌شوند. بهترین زمان استحمام صبح یا انتهای روز، پیش از تغذیه است که پس از آن نوزاد شیر بخورد و به خواب برود.
  • لباس نوزاد را با صابون‌های مخصوص بچه بشویید و از شستن لباس با پودرهای لباس شویی و نرم کننده‌های لباس خودداری کنید. زیرا این مواد برای پوست نوزاد ایجاد حساسیت می‌کند. لباس‌های شسته شده نوزاد را برای خشک شدن در معرض آفتاب قرار دهید.
  • در مورد التهاب ناحیه پوشک بچه پیشگیری از اهمیت فوق العاد‌ه‌ای برخوردار است؛ تا آنجا که امکان دارد نوزاد را هر چه سریع‌تر تعویض کنید و اجازه ندهید به مدت طولانی مدفوع و ادرار در پوشک باقی بماند. شب‌ها اغلب نوزاد به فاصله کوتاهی پس از به خواب رفتن ادرار می‌کند بنابراین تعویض کهنه یا پوشک در این هنگام، از ادرار سوختگی شبانه جلوگیری می‌کند.

نبض ما– گردآوری

5/5 - (1 امتیاز)

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از پزشکان نبض‌ما بپرسید