آزمایشی برای تعیین میزان هورمون LH در بدن

هورمون LH یا جسم زرد توسط سلول هاى گنادوتروف هیپوفیز قدامى در مردان و زنان ساخته مى شود. در مردان هورمون LH تولید اسپرم در بیضه ها و سنتز و ترشح تستوسترون را تحریک مى کند، حال آنکه در زنان تخمک گذارى و تولید پروژسترون را تحریک مى نماید.

گردآوری – نبض ما

میزان هورمون LH در بدن خانم ها با تغییرات چرخه قاعدگی تغییر می کند. افزایش سریع LH فقط قبل از تخمک گذاری و در میانه چرخه قاعدگی ( روز ۱۴ از سیکل ۲۸ روزه ) اتفاق می افتد.

این افزایش میزان هورمون، اوج  هورمون LH نامیده می شود. میزان هورمون جسم زرد و هورمون محرک فولیکول در طول یک ماه در چرخه قاعدگی با هم بالا و پایین می روند.

LH در مردان، نوع خاصی از سلول (Leydig cells) را در بیضه ها برای تولید تستوسترون تحریک می کند. سطح هورمون LH در مردان پس از بلوغ نسبتا ثابت است. افزایش سطح تستوسترون به غده هیپوفیز و هیپوتالاموس بازخورد منفی می دهد و در نتیجه میزان ترشح LH را کاهش می دهد.

در نوزادان و کودکان، سطح LH در مدت کوتاهی پس از تولد افزایش می یابد، سپس تا سطوح بسیار پایین افت می کند (تا ۶ ماه در پسران و ۱-۲ سال در دختران). در حدود ۶-۸ سال، سطوح LH دوباره قبل از شروع بلوغ و توسعه ویژگی های ثانویه جنسی افزایش می یابد.

آزمایش هورمون LH

در این آزمایش میزان هورمون جسم زرد ( LH ) در خون و ادرار اندازه گیری می شود.

علت انجام این آزمایش چیست؟

این تست برای ارزیابی عملکرد هیپوفیز بیمار، شامل مسائل باروری، نارسایی غدد جنسی، مسائل دوران بلوغ یا تومورهای هیپوفیز؛ هنگامی که فرد دچار مشکل حامله شدن یا دوره قاعدگی نامنظم یا سنگین است؛ وقتی که پزشک فکر می کند که بیمار دارای علائم اختلالات هیپوفیز یا هیپوتالاموس است یا علائم بیماری تخمدان یا بیضه دارد؛ یا هنگامی که پزشک مشکوک شود که کودک بلوغ جنسی تأخیری یا زودهنگام دارد؛ در مردان و زنان، به عنوان بخشی از اقدامات لازم برای ناباروری و اختلالات هیپوفیز یا غدد جنسی، درخواست می شود.

آمادگی های لازم برای انجام این آزمایش چیست؟

– بسیاری از داروها مثل سایمتیدین، کلومیفن، دیجیتال ها، و لوودوپا می توانند نتیجه آزمایش را تغییر دهند. شما باید در مورد قطع مصرف بعضی از داروها ( مثل داروی ضد بارداری ) با پزشک مشورت کنید. مصرف داروهای ضد بارداری که حاوی استروژن یا پروژسترون و یا هر دو هستند، باید ۴ هفته قبل از انجام این آزمایش قطع شوند.

– اطمینان داشته باشید که پزشک شما یک لیست از داروهایی که نباید مصرف کنید، به شما ارائه می دهد.

– اگر در ۷ روز گذشته آزمایشی انجام داده اید و مواد رادیواکتیو استفاده کرده اید، حتما به پزشک اطلاع دهید. ( آزمایشاتی مثل اسکن تیرویید و یا اسکن استخوان )

– مصرف ماده ی رادیو اکتیو می تواند در آزمایش LH تداخل ایجاد کند.

– تاریخ اولین روز چرخه قاعدگی خود را به پزشک اطلاع دهید. اگر در روز اول لکه بینی داشتید، روز اول زمانی حساب می شود که خونریزی کامل داشته باشید.

– با پزشک خود در مورد نگرانی که در مورد آزمایش دارید صحبت کنید٬ احتمال خطر آن ٬نحوه انجام آزمایش یا نتایج احتمالی آزمایش. این کار به شما کمک می کند که اهمیت این آزمایش را متوجه شوید٬ (پر کردن فرم اطلاعات پزشکی).

این آزمایش چگونه انجام می شود؟

  • بستن یک نوار کشسان (گارو) بالای بازو که جریان خون را متوقف می کند . این کار رگ زیر نوار را بزرگ تر می کند، در نتیجه سوزن در رگ راحت تر فرو می رود.
  • تمیز کردن محل فرو رفتن سوزن
  • فرو بردن سوزن در داخل رگ. ممکن است بیش از یک بار سوزن زدن لازم باشد.
  • وصل کردن لوله به سوزن تا از خون پر شود.
  • باز کردن نوار از بازو، وقتی که خون کافی جمع آوری شده باشد.
  • قرار دادن باند یا پنبه در محل سوزن بعد از در آوردن سوزن
  • فشار دادن جای سوزن و بانداژ کردن محل

 

برای خانم ها ممکن نیاز باشد برای اندازه گیری دقیق هورمون LH نمونه گیری بیش از یک بار انجام شود. ممکن است چندین نمونه خون در یک روز گرفته شود و یا ممکن است در چند روز پشت سر هم نمونه گیری انجام شود.

آزمایش ادرار برای بررسی تخمک گذاری

اگر هدف بررسی تخمک گذاری باشد، نمونه ادرار اول صبح مورد بررسی قرار می گیرد.

میزان طبیعی هورمون LH

میزان طبیعی هورمون LH از یک آزمایشگاه با آزمایشگاه دیگر متفاوت است. جواب آزمایش باید میزان نرمالی را که  آن آزمایشگاه استفاده می کند، داشته باشد. همچنین، پزشک نتایج را بر اساس سلامتی و یا عوامل دیگر ارزیابی می کند. این به این معنا است که اگر جواب آزمایش خارج از میزان نرمال بود، ممکن است برای شما یا برای آن آزمایشگاه این میزان نرمال باشد.

آزمایشات خانگی ادرار فقط تخمک گذاری و یا عدم تخمک گذاری را تشخیص می دهد. نتیجه این آزمایش یا مثبت است و  یا منفی  (که به آن آزمایش کیفی می گویند) شرایط بسیاری می تواند میزان هورمون LH را تغییر دهد. پزشک نتیجه غیر طبیعی مرتبط با علایم بالینی شما را مورد بررسی قرار می دهد.

تداخلات دارویی

– بعضی از داروها می توانند باعث افزایش LH شوند، مانند داروهای ضد تشنج، کلومیفن و نالوکسان؛ در حالی که برخی دیگر باعث کاهش LH می شوند، مانند دیگوکسین، قرص های جلوگیری از بارداری و درمان های هورمونی.

– اگر دارویی که حاوی تستسترون، پروژسترون و یا استروژن است مصرف می کنید ( داروهای ضد بارداری)  از پزشک در مورد قطع کردن این داروها قبل از آزمایش LH سوال کنید.

اطلاعات تکمیلی

LH اغلب همراه با آزمایش های دیگر (FSH، تستوسترون، استرادیول و پروژسترون) در اقدامات لازم برای ناباروری در مرد و زن، هر دو مورد استفاده قرار می گیرد. سطوح LH همچنین در بررسی بی نظمی های قاعدگی و برای کمک به تشخیص اختلالات هیپوفیز یا بیماری های مربوط به تخمدان ها یا بیضه مفید هستند. سایر آزمایشات برای بررسی تخمک گذاری عبارتند از: اندازه گیری درجه حرارت بدن، بررسی میزان پروژسترون بعد از تخمک گذاری در سیکل قاعدگی و تغییرات موکوس گردن رحم.

3.5/5 - (8 امتیاز)

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 نظر
  1. گیسو می‌نویسد

    سلام من سونو گرافی رفتم نتیجش تخمدان های پلی کیستیک هست با فولیکول های متعدد به قطر ۵ میلی و ضخامت اندومترم ۸ میلی هست خیلیم اخیرا استرس داشتم از شهریور ۹۷ تا الان که برج ابان هست پریود نشدم احساس سنگینی و در رحم و تخمدان ها دارم و خشکی در واژن فکر میکنم هورمون ال اچ در بدنم درست ترشح نمیشه الانم ترشحاتم قهوه ای خیلی کم رنگ هست میشه راهنمایی کنید چه دارویی مصرف کنم تا موفق بشم نوبت دکتر بگیرم که تشدید نشه این شرایط ممنون

از پزشکان نبض‌ما بپرسید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال مطرح شده قبلی و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر ali یکشنبه ۱۴ مرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 170 مشاهده پرسش
    هزینه جراحی اسلیو معده
    1. تصویر کاربر دکتر اعظم عرفانی یکشنبه ۱۴ مرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام
      بايد از بيمارستانهايي كه جراحي مي كنند بپرسيد
  • تصویر کاربر موسوی جمعه ۲۹ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 156 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر مادرم ۶۱ ساله هستند با سابقه سنگ کلیه(قبلا سنگها آزمایش شد و۱۰۰ درصد اسید اوریکی ) چند روزی با پوزش ادرار خونی داشت که با سونو گرافی مشخص شد یک سنگ ۱۷ میل متری در لگنچه کلیه راست وجود داشت وآزمایشات که انجام دادند نتیجه اش را خدمتتان میفرستمدر بخش آلکالین فسفات عددش ۳۸۶ است لطفا بفرمایید خطرناک هست همینطور سبی بی اس خون از نرمال کمتر است لطفا راهنماییم بفرمایید
    W.B.C ۹.۱

    R.B.C ۴.۹۸
    Hemoglobin ۱۳.۱.
    Hematocrite ۴۲.۲
    M.C.V ۸۴.۷۴
    M.C.H ۲۶.۳۱
    M.C.H.C ۳۱.۰۴
    Platelets ۱۴۲
    R.D.W ۱۴.۲
    E.S.R ۱ hrs ۱۹
    E.S.R ۲ hrs ۳۷
    Fasting blood sugar ۱۷۱Urea ۲۹
    Creatinine ۰.۹۲
    Uric Acid ۶.۷
    Triglycerides ۱۵۴
    H.D.L Cholesterol ۴۴
    L.D.L Cholesterol ۱۵۷.۲
    Calcium ۹.۲
    Phosphorus ۴.۱
    Na ۱۴۲
    K ۴.۶
    Iron ۷۲
    T.I.B.C ۳۲۲
    S.G.O.T (AST)

    ۲۵S.G.P.T (ALT) ۳۱
    Alkaline Phosphatase ۳۸۲

    Ferritin ۱۳۳
    T.S.H ۲.۶۸
    Free T۴ ۱.۱۰
    آزمایش ادرار
    Urine Analysis - MW.B.C ۱-۲
    Color Yellow M R.B.C Many
    Appearance Semi Turbid MEpl Cells ۱-۲
    Sp. Gravity ۱۰۲۹ MBacteria Negativ
    PH ۵ MMucus Negative
    Proteins Negative MCast Negative
    Glucose Negative MYeast Negative
    Bilirubin Negative MCrystals Negative
    Urobilinogen Negativ
    Ketones Negative
    Nitrite Negative
    Hemoglobin. Negative
    Blood Positive(+++)
    No bacterial growth After ۲۴hours.
    لطفا راهنماییم بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر مجید نجفی سه شنبه ۱۲ شهریور ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام
      قندشون بالاس باید کنترل بشه
      سنگشون بزرگه
      باید سنگ شکن بشه

      دکتر مجید نجفی
      کلنیک مهرگان

  • تصویر کاربر ایمان دوشنبه ۱۱ تیر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 156 مشاهده پرسش
    با عرض سلام وصبح بخیر سوالی داشتم از حضورتان همسر بنده دارای تیروئید پر کار هستن و مدتی هست که دوباره فعال شده و از قرص میتیمازول ۵ مصرف میکنه که هر۸ساعت ۲ تا که نزدیک ۳۰۰ قرص تا الان مصرف کرده که ۳ بار آزمایش داده که tsh اون هنوز پایین نیومده که آزمایش هاش وسونو روبراتون میفرستم ممنون میشم راهنمایی کنین
    1. تصویر کاربر دکتر اعظم عرفانی دوشنبه ۱۱ تیر ۹۷( 5 سال پیش)
      با سلام همسرتان بايد تحت نظر همكاران فوق غدد باشد و در عود مجدد پركاري تيروييد و با اين سايز تيروييد قطعا بعد از كنترل فاز حاد بايد درمان قطعي با يد يا جراحي انجام شود كه تصميم نهايي بعد از معاينه و اسكن در صورت لزوم و معاينه بيمار توسط پزشكش گرفته خواهد شد،البته اينها به شرطي است كه دوره درمان قبلي رو كامل كرده باشد،و برخي موارد استثناء دارو درماني براي طولاني مدت ادامه داده مي شود.
  • تصویر کاربر علیرضا چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 167 مشاهده پرسش
    سلام و با عرض خسته نباشید.
    من ۱۷ سال کامل دارم و مبتلا به هیپرهیدروزیس هستم.از وقتی یادم می آید دست،پا و زیر بغلم به شدت عرق می کند.این عرق کردن همراه با از دست دادن تمرکز و پرخاشگری است.عمویم هم اینطور است و ریشه وراثتی دارد.تا به الآن به دنبال راه کار دائمی نبوده ام و بیشتر راه حل های سریع مثل شستن دست،پا و زیر بغل با آب سرد و قرار گرفتن در مکان هایی سرد و مرطوب مثل زیر زمین خانه را در پیش گرفته ام ولی امسال اوضاع خیلی بد شده و روند عرق کردنم خیلی تسریع شده است.در ضمن مشکل عرق کردنم در چهار فصل سال وجود دارد ولی در شش ماهه اول سال مخصوصا اواخر خرداد ماه تا اواخر مرداد ماه این مشکل جدی تر است.
    میخواستم بدانم شما راه حلی برای این موضوع دارید؟
    اگر نیاز به دکتر هست،باید به چه متخصصی مراجعه کنم؟تخصص شما؟
    اصلا درمان دائمی دارد؟
    با تشکر فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر اعظم عرفانی چهارشنبه ۲۳ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      با سلام شما ابتدا بايد تحت بررسي اوليه قرار گيريد در صورت نرمال بودن ارمايشات يك سري داروهاي خوراكي يا تزريق بوتاكس توسط همكاران متخصص پوست مي تواند كمك كننده باشد يك سري روشهاي جراحي هم در نهايت هست كه مي تونه كمك كنه.
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۸ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 143 مشاهده پرسش
    سلام وقت به خیر
    موقعی میرم دستشویی مدفوع ام به راحتی دفع نمیشه و رنگ آن هم سیاه هست
    در ضمن سوزش و خارش مقعد هم دارم چه در هنگام دفع و چه در حالت عادی ؟
    لطفا راهنمایی کنید
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر اعظم عرفانی سه شنبه ۸ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      با سلام بهتره ابتدا ازمايش كامل و مدفوع بديد و از نظر شقاق و بواسير هم معاينه شويد،بعد از اون مي شه در مورد علت و درمان اظهار نظر كرد.
  • تصویر کاربر ابراهیم دوشنبه ۷ خرداد ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 273 مشاهده پرسش
    باسلام من قبلا درباره درد درناحیه زیرشکم سوال کرده بودم.جواب درگیری گوارشی وعفونت مثانه بود.که من عفونت مثانه وادراری باتوجه به ازمایشی که داشتم ندارم.ولی چندساله بواسیرداخلی وخارجی دارم میشه دردزیرشکم مربوط به بواسیرباشه.بعدازدفع مدفوع بهترمیشم
    1. تصویر کاربر دکتر اعظم عرفانی دوشنبه ۷ خرداد ۹۷( 5 سال پیش)
      با سلام ،بله خود يبوست و بواسير و سندرم روده تحريك پذير مي تواند علت باشد.
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۳۰ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 128 مشاهده پرسش
    با سلام
    آیا صحیح است که در صورت عنکبوتی شدن رگها در پشت دست نشانه از چرب بودن کبد در حد بالایی ست؟
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما پنجشنبه ۳۰ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      با سلام اين شكل عروقي مي تواند علل متعدد داشته باشد و يكي هم مي تونه نارسايي كبدي باشد ولي علت شايعش نازك بودن پوست و سطحي بودن عروق زير جلدي است.
  • تصویر کاربر اعظم سه شنبه ۱۴ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 145 مشاهده پرسش
    عرض سلام و خسته نباشید
    من مدتیه زیر انگشت شصت پام داغ میشه و این داغ شدن چند بار در طول روز اتفاق میوفته
    از طرفی در ناحیه زبان دچار سوزش و ترک خوردن زبان شدم رنگ نواحی از زبانم با بقیه زبان متفاوتند آیا مشکلم جدیه و نیاز به درمان دارم
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما سه شنبه ۱۴ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      با سلام چون تغييراتي كه در ناحيه زبان ذكر مي كنيد جديد است بهتره توسط يك پزشك ويزيت شويد.
  • تصویر کاربر فروغ جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 144 مشاهده پرسش
    ببخشید همسر من 33 سالشه،ورزشکاره،بدن سازی حرفه ای همراه مکمل،مدتی ما مشکل خانوادگی داشتیم و حالا ایشون دچار مشکل در انجام مسایل زناشویی هستن،من خیلی براشون ناراحتم و میخوام بدون اینکه بدونه مشکلش حل بشه،آیا دارویی هست که بشه تو آبمیوه حل کرد و بهشون داد تا مشکلشون حل بشه،و عوارض هم نداشته باشه
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 6 سال پیش)
      با سلام با اوجه به اينكه ايشون بدنسازي كار مي كند بايد حتمابه يه همكار فوق غدد مراجعه كند تا اختلالت هورموني رد شود و بعد با توجه به علت جهت درمان تصميم گيري شود.
  • تصویر کاربر فریاد.ندری پنجشنبه ۱۶ فروردین ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 171 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید.من میخواستم بدونم اول صبح ها که میشه مادرم خیلی گرمش میشه قبلا همیشه سردش بود سرمایی هستن ولی یه مدته اول صبح ها کف پاش داغ میشه .بدنش گرم‌میشه.قلب و سینش ممصوصا اول صبح ها خیلی بدرد میاد و در طول روز هم عادی هر چند تایم یک‌بار به درد میاد.ممنون‌میشم اگه راهنمای کنید
    1. تصویر کاربر دکتر اعظم عرفانی پنجشنبه ۱۶ فروردین ۹۷( 6 سال پیش)
      با سلام با شرح حالي كه از مادرتون ذكر كرديد بهتره از نزديك توسط پزشك معاينه شوند و ضمنا در زمان اين حملات گرمي و طپش قلب و درد سينه حتما فشار خون شان رو چك كنيد.
درحال دریافت اطلاعات