با اشک ریختن از بدن تان دفاع کنید

بدن ما انسان ها مجموعه پیچیده ای از سیستم ها و چرخه های بیولوژیکی است که اغلب به سختی می توان آن ها را درک کرد. این سیستم را مجموعه های مکانیسم دفاعی بدن تشکیل می دهد.

به گزارش نبض ما به نقل از وب سایت بدونیم، مجموعه مکانیسم دفاعی بدن ، بدن مان را ۲۴ ساعته در تمام روزهای هفته از تمام چیزهایی که ممکن است به بدن آسیب برساند محافظت می کند. در این جا ۹ واکنش که بدن به عنوان مکانیسم دفاعی از خود نشان می دهد آورده ایم.

خمیازه

هدف اصلی خمیازه کشیدن این است که ذهن را پس از مشغله زیاد آرام می کند.

عطسه

زمانی که مسیر بینی پر از آلرژن ها، میکروب، گرد و غبار یا محرک های دیگر می شود شروع به عطسه می کنیم. در واقع روش بدن برای خلاص شدن از این محرک هاست.

پوست مرغی یا دون دون شدن پوست

در این واکنش مکانیسم دفاعی بدن ما می خواهد میزان حرارتی که بدنمان از طریق منافذ پوست از دست می دهد را کاهش دهد. بنابراین بدن راحت تر می تواند در شرایط آب و هوایی نامساعد خودش را گرم نگه دارد.

1437467567-ae566253288191ce5d879e51dae1d8c3

کشش

در واقع بدنمان را کشش می دهیم تا برای مسئولیت های جسمی که در طول روز از خودمان انتظار داریم آماده شویم. این کار ماهیچه ها را کشش می دهد، گردش خون را بازیابی می کند و روحیه را تقویت می کند.

سکسکه

وقتی سریع غذا می خوریم و یا لقمه های بزرگ میخوریم و یا زیاد غذا می خوریم عصب ریوی و معدی تحریک می شود. از آن جایی که این مسئله کاملا به معده و دیافراگم مرتبط است باعث ایجاد سکسکه می شود.

پرش های میوکلونیک

این مشکل احساس عجیبی است که هنگام خواب بوجود می آید و درست زمانی که به خواب رفته اید ماهیچه ها برای لحظه ای دچار تشنج می شوند و باعث می شوند از خواب بپرید. و اما دلیل این مکانیسم دفاعی چیست؟ وقتی به خواب می روید تعداد تنفس ها کاهش پیدا می کند، ضربان قلب آرام می شود و ماهیچه ها ریلکس می شوند. در این زمان مغز این ها را نشانه مرگ احساس می کند و ناگهان سعی می کند با این پرش ها شما را نجات دهد.

چروکیده شدن پوست

ایجاد این چروک ها روی پوست نقش مهمی در بدن دارد. وقتی بدن با رطوبت زیاد مواجه شود تصور می کند که سطح مورد نظر بسیار لغزنده است بنابراین به این شکل تبدیل می شود تا راحت تر بتوانید آن سطح را در دست نگه دارید.

skin-wrinkles_1

از دست دادن حافظه

این مشکل معمولا بعد از تجربه اتفاقات ناخوشایند رخ می دهد. در این مکانیسم دفاعی مغز ما سعی می کند تا جایی که امکانش هست لحظات و تجربیات بد و ناخوشایند را از ذهن حذف کند.

اشک ریختن

اشک ریختن دو دلیل دارد:

  • از غشاء مخاطی چشم هنگامی که شیء خارجی وارد چشم می شود محافظت می کند.
  • به عنوان یک مکانیسم دفاعی احساسی عمل می کند. دانشمندان معتقدند که بدن در شرایط و موقعیت های پراسترس برای این که فرد را از درد و غمی که در حال تجربه آن است برهانند یک منبع سوزش و التهاب ایجاد می کنند.

5/5 - (1 امتیاز)

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از پزشکان نبض‌ما بپرسید