مشکلاتی که با استرس می آید

داشتن استرس زیادی می تواند مشکلات و اختلالاتی در روند سلامت انسان پدید آورد که اشتهای سیری ناپذیر، تعریق بیش از حد، افزایش فشارخون و ضربان قلب، فقط بخشی از علائم جسمی و ظاهری آن به شمار می روند.

به گزارش نبض ما به نقل از سلامت آنلاین، داشتن استرس فراتر از این علائم ظاهری و آشکار می تواند با بیماری ها و بروز رفتارهای عجیبی در فرد همراه باشد که سایت مدیکال دیلی در این مقاله به برخی از آن ها اشاره کرده است.

شوخی های غیرعادی

گاهی اوقات فرد به هنگام مضطرب بودن و وقتی تحت استرس است با موضوعات وحشتناکی چون بیماری ها یا دیگر شرایط تهدیدکننده زندگی شوخی می کند. کار شناسان انجمن علوم روان شناختی آمریکا معتقدند این رفتار که در اصطلاح «طنز پای چوبه دار» خوانده می شود با استناد به این جمله که «خنده بر هر درد بی درمان دواست» ممکن است واکنش چندان بدی هم نباشد. افرادی که در مواقع سخت، قادر به خندیدن هستند در واقع می توانند احساسات منفی را در شرایط استرس زا از خود دور کنند. این مکانیزم دیدگاه فرد را نسبت به آنچه تهدیدآور است، خنثی تر کرده و اثر تهدیدکنندگی آن فاکتور بیرونی را کاهش می دهد. از جنبه روان شناختی، توانایی فرد در به کارگیری شوخی برای تغییر برداشت از یک موقعیت، حائز اهمیت است.

ریزش مو

داشتن استرس به سه شیوه مختلف به ریزش مو منجر می شود. در برخی موارد استرس می تواند فولیکول های مو را وارد فاز استراحت رشد کند و در نتیجه مو به هنگام شست وشو یا شانه کردن از سر جدا می شود. در برخی شرایط استرس موجب می شود سیستم ایمنی به فولیکول های مو حمله کند. همچنین نوع دیگر ریزش مو زمانی است که فرد در شرایط استرس خود موهای کف سر، ابرو ها یا بخش های دیگر را از بدن جدا می کند که این اختلال «موکنی» نامیده می شود.

کابوس دیدن

داشتن استرس می تواند به هنگام خواب هم همراه فرد باشد. همچنین توهمات مرتبط با خواب هم که در فاصله بین بیداری و خواب اتفاق می افتد از اثرات استرس است. طبق اعلام انجمن خواب آمریکا در هنگام توهم فرد ممکن است در هوشیاری کامل باشد اما به دلیل فلج شدن در خواب قادر به حرکت کردن نیست.

اسهال

بروز این مشکل در افراد مضطرب شایع است. علاوه بر این استرس می تواند به سندرم روده تحریک پذیر منجر شود. در واقع بررسی ها حاکی از آن است که سطح استرس و عملکرد سیستم گوارشی با یکدیگر ارتباط تنگاتنگی دارند. در زمان استرس ماده شیمیایی سروتونین تاثیر متفاوتی بر مغز دارد اما این ماده شیمیایی می تواند به شیوه های مختلفی بر روده تاثیر متقابل داشته باشد.

حساسیت پوستی

داشتن استرس یا تنش می تواند موجب ظاهر شدن جوش یا کهیر روی پوست شود که گاهی اوقات با خارش و احساس سوزش همراه است. این نقاط متورم در سایزهای مختلف هستند و در صورت تماس پیدا کردن با آن ها دردناک می شوند. همچنین حساسیت های پوستی زمانی خطرناک می شوند که نقاط متورم در بخش هایی از بدن همچون زبان یا گلو ظاهر می شوند که مجراهای هوا را مسدود می کنند.

دید تونلی یا احساس خفه بودن صدا

هر دو این علائم از جمله واکنش های معمول به داشتن استرس هستند. در واقع موارد بسیاری از عوارض احساسیِ ناشی از استرس از جمله «حساسیت به نور» یا «عدم هماهنگی» در افرادی که مضطرب و تحت استرس هستند، مشاهده می شود.

4/5 - (1 امتیاز)

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال نظر

درصورتی‌که نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از پزشکان نبض‌ما بپرسید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال مطرح شده قبلی و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر بی دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 131 مشاهده پرسش
    ضايعه نخاع كمري هستم داراي مشكل چاقي نيستم اشتهاء ندارم يبوست ندارم برای جلو گیری از خارج شدن گاز غیر ارادی چه چیزی بايد مصرف كنم
    1. تصویر کاربر مشاور نبض ما دوشنبه ۱۱ بهمن ۹۵( 7 سال پیش)
      چنانچه دارای مشکل خارج شدن گاز غیر ارادی هستید لازم است با یک متخصص داخلی مشورت نمائید. آنچه مسلم است سفت کردن عضلات لگن (اطراف مقعد) بصورت یک حرکت فیزیوتراپی می بایست بارها صورت گیرد. تمرین مکرر این ورزش عضلات را تقویت می نماید و قدرت نگهداری عضلات بیشتر می شود. (كه در افراد نخاعي دچار مشكل مي باشد) موضوع مهم دیگر که باید به آن دقت نمائید این است که تولید و دفع گاز فرآیند طبیعی در بدن انسان محسوب می شود. به طور متوسط حدود نیم تا چهار لیتر گاز در یک فرد تولید می شود. تعداد دفع گاز بطور متوسط 14 بار در شبانه روز می باشد. در نیمه شب و ساعات نزدیک صبح این امر بیشتر مشهود است. توصيه هائي ذيل در کاهش تولید نفخ و گاز موثرند : 1- غذا هایی که باعث ایجاد نفخ و گاز بیشتری می شوند شناسایی کنید، مثل حبوبات، کلم، بادمجان، سویا، مغز ها، جو و... . و مصرف آن ها را کاهش دهید. برای کاهش دادن نفخ ناشی از حبوبات پیشنهاد می شود این حبوبات را شب قبل از پختن چند بار خیسانده و آب آن را دور بریزید. 2- در بین سبزیجات و میوه جات، کلم و انجیر نفخ و گاز بیشتری تولید می کنند. 3- در هنگام خوردن غذا سعی کنید آهسته و با آرامش غذا میل نمایید. بعد از هر لقمه ی غذا قاشق و چنگال خود را به روی سفره بگذارید و بعد از اتمام جویدن کامل غذا، لقمه ی بعدی را آماده کنید. در بین غذا خوردن صحبت نکنید. هنگام خوردن غذا آب ننوشید. 4-تا جایی که می توانید در غیر ساعات اداری و رسمی فعالیت فیزیکی و ورزش داشته باشید. در صورتی که با توصیه های فوق نفخ و دفع گاز گهگاهي شما برطرف نگردید، می توانید از داروهای گیاهی مثل زیره استفاده کنید. مجددا تاكيد مي شود ، از نظرات پزشک متخصص داخلی نيز استفاده کنید.
درحال دریافت اطلاعات